Een lekkere start van de dag met brood van Bakkerij Tetteroo!

Brood van Bakkerij Tetteroo

Brood van Bakkerij Tetteroo

Brood is één van de meest populaire manieren om te ontbijten of te lunchen in Nederland. Velen zijn opgegroeid met boterhammen met kaas of hagelslag als ontbijt en die traditie zet zich nog steeds voort. Brood zit dan ook vol met bouwstoffen en voedingsstoffen die goed zijn voor het lichaam en is daarbij eenvoudig en snel te bereiden.

Het allerlekkerste brood, is brood dat vers van de bakker komt. Niet veel Nederlandse steden hebben nog echte ouderwetse bakkers, maar in kleinere dorpjes vindt men deze knusse winkeltjes nog wel vaak terug. Een uitstekend voorbeeld van een bakkerij die al meer dan 70 jaar versgebakken brood verkoopt, is Bakkerij Tetteroo in Laren.

Essentiële voedingsstoffen 

Niet alleen is brood een snelle en makkelijke maaltijd, het zit ook nog eens bomvol voedingsstoffen die het lichaam goed kan gebruiken. Een controversiële verbinding die zich in brood bevindt, is de koolhydraat. Deze stof zit in een grote hoeveelheid voedingswaren, waaronder aardappelen, rijst, pasta, bonen en diverse soorten fruit. Koolhydraten worden door een grote groep mensen gevreesd, terwijl dit eigenlijk een hele belangrijke stof is dat het lichaam goed kan gebruiken. Het zorgt er namelijk voor dat het lichaam energie krijgt en draagt bij aan gezonde hersenen en bloedcellen. 

Brood in verschillende varianten

Vroeger werd voornamelijk tarwebrood of roggebrood gegeten. Toendertijd was gist nog niet ontdekt en gebruikte men het deeg van de vorige dag om het brood te laten rijzen. Sinds de 19e eeuw wordt gist gebruikt om dit proces te vergemakkelijken en luchtig brood te maken. 

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel diverse soorten brood. Witbrood wordt regelmatig gegeten, al kiest een groot aantal mensen steeds vaker voor volkorenbrood, aangezien dit bekend staat als het gezondste brood met de meeste bruikbare voedingsstoffen. Daarnaast zijn er in de loop van de jaren nog veel meer soorten brood ontwikkeld, waaronder desembrood, speltbrood en meergranenbrood. 

Maar waarom wordt volkorenbrood als zo gezond gezien? Volkorenbrood wordt gemaakt van de gehele graankorrel, in tegenstelling tot witbrood. Naast koolhydraten, is brood een uitstekende bron voor essentiële stoffen voor het lichaam, waaronder ijzer, eiwitten en vitamine B. 

Jarenlange tradities: meer dan alleen brood

Wanneer je op zoek bent naar een lekker, versgebakken brood, zit je bij Bakkerij Tetteroo altijd goed. Maar bij deze bakkerij kun je meer bestellen dan alleen brood. Zo staat de webshop vol met taarten, gebak en andere lekkernijen die perfect zijn voor feestjes of om als cadeau te geven. 

De bakkers van Bakkerij Tetteroo maken tijdens het maken van hun producten gebruik van technieken die al jarenlang meegaan. Deze technieken zijn van generatie op generatie doorgegeven, wat karakter geeft aan de broden en taarten. Het familiebedrijf onderscheidt zich van andere bakkers binnen ‘t Gooi door de creativiteit die ze inzetten tijdens het bakken. Iedere dag kan men er verse broden en gebak vinden, gemaakt door de enthousiaste bakkers die al om 3:30 in de ochtend opstaan om dit te verzorgen. 

Kortom, naar wat voor soort brood je ook op zoek bent, bij Bakkerij Tetteroo kun je altijd iets vinden voor een lekkere en verantwoorde start van de dag.