Dagelijkse Kost boeken

 

Dagelijkse Kost boeken 1, 2 en 3De boeken van Jeroen Meus Dagelijke Kost zijn immens populair.

Het eerste boek is zowaar het snelst verkopende boek uit de Belgische boekengeschiedenis geworden.

Bij de release van Dagelijkse Kost 2 stonden beide boeken op plaatsen één en twee van de non-fictie top 10. Daarmee liet Jeroen Meus dat andere kookfenomeen, Piet Huysentruyt, ver achter zich.

 

Tip: koop hier de Dagelijkse Kost kookboeken voor maar 19,95 euro

Voor Dagelijkse kost 1 & 2 stonden de bezoekers van de Boekenbeurs dan ook uren in de rij. Officieel houdt uitgeverij Van Halewyck het op 400.000 verkochte exemplaren voor de twee samen, maar er circuleren cijfers die aangeven dat de werkelijke verkoop in de buurt van de 525.000 komt.

Dagelijkse Kost 3

Sinds maart 2012 is er Dagelijkse Kost 3, en nooit eerder werd een Vlaams boek in zo’n grote oplage op de markt gebracht als ‘Dagelijkse kost 3’: maar liefst 200.000 exemplaren van het derde Jeroen Meus-kookboek liggen bij de lancering in de winkel.

Ook in dagelijkse kost 3 tovert Jeroen Meus een eenvoudige mix van eerlijke ingrediënten om in een heerlijk maal. Voor elk wat wils: een appelkruimeltaart met slagroom voor een feestje, heerlijke sardines voor op de barbecue, cannelloni met ricotta of spinazie voor de vegetariër of ballekes met krieken voor wie terug wil naar zijn Belgische roots. Meer moet dat niet zijn: gewoon de keuken in en genieten.

Meus bewijst opnieuw dat echt iedereen kan koken en dat je het moeilijkste gerecht ook heel eenvoudig kan klaarmaken. Het is een kookboek met een rijke variatie aan recepten die gemakkelijk te bereiden zijn. In de keuken, maar nu ook voor het eerst aan de barbecue.

Trefwoordenregister

Bovendien bevat Dagelijkse Kost 3 ook een trefwoordenregister, wat het opzoeken van recepten makkelijker maakt. ‘1 en 2 hadden er geen, maar door het boek te gebruiken bleek dat zo’n register erg praktisch zou zijn’, zegt Raymaekers. ‘Wie bijvoorbeeld een stuk zalm in zijn koelkast heeft, zoekt gewoon het trefwoord op en vindt alle zalmrecepten in boeken 1, 2 en 3. In overleg met Jeroen Meus hebben we dat register dan ook toegevoegd.’

Dagelijkse Kost 4

Of er een vierde Dagelijkse kost-boek komt, staat volgens Van Halewyck nog niet vast, ‘maar wij zouden er natuurlijk graag een maken’, zegt Lut Raymaekers, ‘ook al kruipt er flink wat werk in elk nieuw boek. Jeroen is een perfectionist die alles tot in de puntjes verzorgd wil hebben, van de tekst over de fotografie tot zelfs de kleur van de kaft. Het groen van nummer 3 hebben we gekozen uit zeker tien verschillende tinten en zelfs over de groente die we op de cover tonen werd uitgebreid overlegd. Het werden uiteindelijk tomaten, dat kleurt mooi bij het groen.’

Wedstrijd

Je kan de Dagelijkse Kost kookboeken al meteen in huis halen voor maar 19,95 euro

Wil jij liever exemplaren van Dagelijkse Kost 1, 2 en 3 winnen?

Doe dan mee aan de Dagelijkse Kost Wedstrijd!