Jeroen Meus

 

Jeroen MeusWie is Jeroen Meus?

Jeroen Meus is samen met enkele vrienden uitbater van restaurant Luzine in Wilsele, bij Leuven. Zijn koksopleiding volgde hij aan Hotelschool Ter Duinen, in Koksijde. Daarna volgde hij stage in verschillende Belgische en buitenlandse restaurants.

 

Televisie

Meus werd bekend in Vlaanderen door zijn aanwezigheid in verschillende culinaire radio- en tv-programma’s.

Zijn eerste keer op televisie was in 2002, waar hij een kookrubriek had in het zomerprogramma Aan Tafel op Eén.

In 2004 presenteerde hij “Wie komt er eten?” op VTM, waarbij hij elke aflevering een Bekende Vlaming ontving in de keuken om een potje te koken. Datzelfde jaar was hij ook te zien in “De snelle hap” op Vitaya.

In 2005 presenteerde hij “Met Meus en vork” op VTM, zijn eerste grote programma.

En van 2006 tot 2007 had Jeroen een rubriek in De laatste show, waarin hij elke week op pad ging om met mensen over lekker eten en drinken te praten.

 

Plat préféré

De grote doorbraak voor Jeroen Meus kwam dankzij het programma “Plat préféré” op Canvas, dat hij in 2008 voor het eerst presenteerde.

In elke aflevering reisde Meus naar de voormalige woonplaats van een beroemd persoon om er in het gezelschap van familieleden of vrienden het lievelingsgerecht van deze bekende man of vrouw klaar te maken.

Enkele bekende personen uit het eerste seizoen waren onder meer Jacques Brel, Salvador Dalí, Freddie Mercury, Maria Callas, Briek Schotte, Louis de Funès, Georges Simenon, Johnny Cash en Roald Dahl.

Rond één specifieke aflevering met het lievelingsgerecht van Adolf Hitler stootte op controverse en werd onder druk van de media niet uitgezonden. In 2010 werden fragmenten van deze gecensureerde uitzending alsnog uitgezonden in het satirische programma ‘De jaren stillekes’.

 

Dagelijkse Kost

Sinds 2010 presenteert Meus het kookprogramma Dagelijkse kost op één. Het leverde hem in 2011 een Vlaamse Televisie Ster op voor het beste Life Style Programma. In 2012 won hij er nog twee, die voor populairste tv-programma algemeen én die van populairste tv-persoonlijkheid. Geen klein compliment!

Naar aanleiding van het succes van het programma, bracht Jeroen Meus ook drie kookboeken uit. Alle drie de boeken werden enorme bestsellers.

 

Jeroen Meus en vrouwPrivé

Sorry, dames! Jeroen Meus is getrouwd.

In juni 2012 kreeg hij met zijn vrouw, Stéphanie De Roover, een eerste kindje: Georges.

Meer info en foto’s: Jeroen Meus