Eerste hulp bij het inrichten van jouw droomkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Als klein meisje droomde je al van een grote woonkeuken. Zo’n keuken met barkrukken aan het kookeiland, waar de kinderen na school een kopje thee kunnen drinken samen met jou. Maar ook een keuken waar je veel kunt bakken en vijf gangen diners kunt maken. Al met al moet het een woonkeuken worden, maar met heel veel ruimte en opslagmogelijkheden. Laten we samen kijken wat er gedaan moet worden om jouw droomkeuken te realiseren!

Nieuwe Keuken

Jouw droom apparatuur

Laten we eerst kijken naar welke apparatuur jij allemaal in huis moet halen. Dan kunnen we aan de hand daarvan straks een passende keuken kiezen. Als je een passie hebt voor bakken en koken, is de apparatuur het uitgangspunt voor jouw ideale keuken. Je kunt een auto huren om alles op te halen bij de winkels en groothandelaren. De kans is groot dat niet alles in jouw eigen auto gaat passen. 

Als je een grote oven wilt, een paar vriezers en grote koelkasten, dan moeten we gaan sleutelen aan het ontwerp van jouw keuken. In de meeste huizen is er namelijk geen ruimte om al die apparatuur een plekje te geven. En dan hebben we het nog niet over de opslagruimte voor alle machines gehad.

Een idee zou kunnen zijn om in de garage een bijkeuken te realiseren. Daar kun je een vriescel laten plaatsen voor alle zoetigheden die je wilt invriezen. Maar ook een extra grote koelkast kan daar geplaatst worden. Je zou ook een opslagkast op maat kunnen laten maken voor alle machines die je een plekje moet geven. Over het vervoer hoef je je geen zorgen te maken. Een bus huren is in dit geval het handigste. Zorg dat je alles op één dag kunt afhalen, zodat je ook maar één keer hoeft te rijden. 

Door de splitsing blijft jouw droomkeuken in huis heel rustig ogen. Aangezien je alle machines en extra apparatuur in de bijkeuken hebt staan. De bijkeuken kan dan jouw werkplek worden als je gaat bakken. 

Ben je bezig met een vijf gangen diner? Dan is jouw droomkeuken daar helemaal op ingericht en heb je daar alle ruimte voor. Terwijl jij in de keuken aan het zwoegen bent kan je partner er lekker bij zitten met een borrelhapje en een wijntje.

De verschillende keukens

Als je het eens bent met de splitsing van de bijkeuken en jouw droomkeuken, kun je alles uit gaan zoeken. Ga langs zoveel mogelijk keukenboeren om inspiratie op te doen en laat jouw droomkeuken geheel samenstellen. Personaliseer alles tot in de details. Deze keuken is namelijk echt jouw droom.

Als je van bakken jouw beroep hebt gemaakt, dan wil je de bijkeuken ook helemaal perfectioneren en personaliseren. Zorg dat je alles besteld wat je nodig hebt. Het draait tenslotte om jouw beroep. 

Na het kiezen van de keuken is het tijd om de rest van de keuken in te richten. De grote apparatuur heb je dan al wel opgehaald. Maar misschien ben je wel toe aan nieuwe machines of nog meer bakaccessoires. Aan de ene kant kan het handig zijn om alles op het internet te bestellen thuis te laten bezorgen.

Aan de andere kant heb je dan te maken met allerlei verzendkosten. Terwijl de keukens al heel duur zijn. Het beste is daarom om gewoon op pad te gaan. Dan kun je de producten ook in het echt zien en de beste keukenmachine, staafmixer en blender kopen die je ziet. Denk je echt heel veel mee te gaan nemen? Dan kun je voor de zekerheid beter een auto huren. Er zit altijd wel een vestiging bij jou in de buurt. Dan weet je in ieder geval zeker dat je alle spullen mee naar huis kunt nemen.

This entry was posted in Blog and tagged .