Liefdesverhaal in Dagelijkse Kost

 

Wie regelmatig naar Dagelijkse Kost kijkt, kent het fenomeen ondertussen al: tijdens het koken dwalen de gedachten van Jeroen Meus af en kijkt hij door zijn venster om te zien wat er zich buiten zoal afspeelt.

Dat zijn meestal beelden van wat er op dat moment écht gebeurt op straat, maar er was één koppel dat wel erg regelmatig passeerde in de straat waar Jeroens keuken op uitgeeft. En dat was blijkbaar met opzet, een ‘easter egg’ van de makers.

Zonder dat iemand het doorhad, stak de regisseur van Dagelijkse Kost een liefdesverhaal in het populaire kookprogramma. Een mini soap, als het ware. De kijker kon zien, één fragment per aflevering, hoe Paula en Marcel elkaar tegenkwamen op straat, een koppel werden, weer uit elkaar gingen én zich weer verzoenden.

Maar wie zijn deze mensen? In het echte leven zijn Paula en Marcel getrouwd en wonen ze in de buurt van het huis waar Dagelijkse Kost wordt opgenomen. ‘We hebben die mensen aangesproken en ze vonden het een tof idee’, vertelt regisseur Kat Steppe.

Omdat het liefdesverhaal zich in piepkleine stukjes afspeelt, hadden de kijkers niet echt door dat er een thema zat in de passages aan het raam. Daarom wou het productiehuis op het einde van de laatste aflevering van Dagelijkse Kost de ontmoeting van Marcel en Paula nog eens integraal uitzenden, maar dat bleek toch iets te lang te duren. Daarom staat het nu gewoon op YouTube, voor als je het absoluut nog eens wil zien.

Ben jij ook op zoek naar liefde?

Meer informatie: Be2 Nederland of volg de Be2 Nederland Twitter Account